De Beestenboel

 

 

Dit is Max, Max is geboren in Batenburg bij Jan en Joke Hofmans twee hele lieve mensen die het belang van de honden zeer hoog hebben staan. Max is geboren op 06-09-2015 Max heeft een stamboom zijn moeder is Krista ( Pleun) en zijn vader is Boris. Max is op zaterdag 24-10-2015 bij ons gekomen en het is een echte druktemaker we zijn het even vergeten hoe dat met onze Appie ging, maar het zal best wel goed komen.

Appie is geboren op 26 juni 2009 in Ambt-Delden. Appie heeft geen stamboom zijn vader wel maar zijn moeder niet. Appie is een hele trouwe hond hij doet alles voor Rob en voor mij maar van vreemde moet hij niet zo veel hebben, maar heb je zijn vertrouwen gewonnen dan heb je aan Appie een vriend voor het leven. We doen veel met Appie hij heeft alle klassen van de gehoorzame huishond van de dierenbescherming doorlopen, hij heeft ge flybalt, schapen gedreven en natuurlijk de strand wandelingen vind hij geweldig het is volgens mij een kruising met een zeehond hij is gek op water. Als we met de camper weg zijn maken lange wandelingen met hem dat vind hij geweldig ook bij ons in het dorp kan je lekker lopen, bijna heel het dorp is een losloop gebied. Ook de Rhoonse grienden en de Brielse maas zijn voor Appie geen onbekend terrein. Geochachen vind hij ook leuk als we bijna de chach gevonden hebben word Appie helmaal opgewonden en gaat hij mee zoeken al weet hij niet waarnaar hij zoekt maar hij doet zijn best.  Toen we nog mini reden en met de tent kampeerde vond Appie dat prima elke avond stond zijn huis ergens anders na de rit in de mini, nu we met de camper op pad zijn vind hij het rijden minder maar als we eenmaal staan loopt hij naar de garage om zijn frisbee, kleine bal, grote bal en wat hij nog meer verzamelt heeft er uit te trekken en te gaan spelen met ons. Appie is op 07-10-2015 overleden aan acuut nier falen.

Rust zacht grote vriend 26-06-2009 R.I.P 07-10-2015

  Klik op de foto voor meer informatie en foto's van Appie

We hebben ook nog twee katten onze Kees die is al op leeftijd hij is van 29 juni 1997 een echte ouwe kater dus, hij miauwt in zijn slaap heel hard en heel lang maar ook als hij wakker is loopt hij maar te mauwen hij komt niet veel meer buiten en spring niet meer makkelijk op de bar bij ons waar zijn eten staat we moeten hem echt helpen maar dat mag ook wel op zijn leeftijd. Daarnaast hebben we Tutronella een lieve poes, Tut is van 7 juli 2003 en het vriendinnetje van Appie die twee doen alles samen leuk om te zien. 18 november 2015 vanmiddag zijn we met onze Kees naar de dokter geweest Kees had geen trek meer in eten terwijl dat de grootste vreetzak van allemaal was zelfs kipfilet wilde jij niet, als hij een slokje water dronk kwam het er weer uit. Kees woog nog maar 1.8 KG dat is heel weinig. Zijn nieren werkten niet meer, zijn schildklier was ook niet goed en hij had waarschijnlijk ook suiker. Kees was 19.5 jaar oud dus dat is een mooie leeftijd hij heeft het goed gehad bij ons samen met Tut en Appie. Dag lieve Kees.

Voor meer foto's van Kees en Tutronella klik op de foto Kees is overleden in januari 2016

Nu onze vier Hollandse kuif hoenders krielkippen die zijn in 2012 bij ons gekomen en we hebben er veel lol van ze leggen heerlijke eitjes en we hoeven nooit meer het onkruid in de tuin weg te halen dat doen de dames lekker dus blijft er voor ons meer tijd over om heerlijk met een goed boek onder de druif te zitten terwijl de dames het werk doen. Zodra we de keuken deur open doen en we roepen de tjikkies dan komen ze gelijk aangerend geen gezicht, ze proberen nu zelfs aan te komen vliegen. Soms is Appie druk met de bal grote bal bezig dat hij de kippen als bowling pionnen gebruikt en dan hoor je ze tekeer gaan maar even later staan ze weer in Appie zijn poten te pikken. De katte vinden het maar vreemde wezens die kippen maar ze doen niets bij de dames. Ze wonen in een mooie villa achter in de tuin om de villa een ruime ren maar die staat altijd op een kiertje als het donker gaat worden gaan ze zelf het hok in en op stok. Maar als de zon lekker schijnt zitten ze graag op het stoepje bij de keuken deur te zonnen.

Voor meer foto's van de Tjikkies klik op de foto